Täydennyskoulutusta kätilöille

Täydennä osaamistasi kätilönä Kätilötalon kursseilla. Kursseja voi tilata sellaisenaan tai räätälöitynä sairaaloihin, yhdistyksiin ja erilaisiin ryhmiin. Kurssit on tarkoitettu kätilöille ja muille alan ammattilaisille (kts. tarkempi kuvaus, jokaisen kurssin yhteydessä).

Kun olet jo osallistumassa jollekin kurssillemme ja olet kiinnostunut uutisista kurssitarjonnastamme, sinun kannattaa tilata Kätilötalon uutiskirje.

Tilaa Kätilötalon uutiskirje

Akupainanta, gua-sha ja oksitosiini-kurssi (1pv)

Kurssi on tarkoitettu doulille, kätilöille ja muille synnytysalan ammattilaisille. Kurssilla käsitellään:

  • tapoja myötävaikuttaa onnistuneeseen synnytyskokemukseen
  • oksitosiini-hormonia  ja normaalia fysiologista synnytystä
  • kosketusta kätilön työkaluna
  • TCM akupunktion teoriaa ja akupainantaharjoittelua
  • gua-sha akuneulojen jatkeena.

Kurssilla on teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kurssilta voi jatkaa akupunktiokurssille, jolloin tämä kurssi korvaa ensimmäinen moduulin.

Akupunktio-kurssi (42h)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille. Kurssin tuntimäärä (42 tuntia) vastaa 6 kokopäivän koulutusta. Koulutus antaa valmiudet hoitaa erilaisia raskaus-, synnytys-, lapsivuode ja naistentautivaivoja kätilöakupunktiolla.

Kurssilla perehdytään TCM akupunktion perusteoriaan ja filosofiaan, kätilötyön hoitoresepteihin ja tärkeimpiin akupunktiopisteisiin, akupainantaan, GUA SHA-menetelmään sekä moksaukseen. Teorian lisäksi kurssi painottaa käytännön harjoittelua ja itsenäistä oppimista.

Lantio -fysiologiaa, ongelmia ja ratkaisuja 2pv

Kurssi on tarkoitettu kätilöille, terveydenhoitajille, joogaohjaajille ja lääkäreille.

Kurssilla perehdymme synnyttävän naisen lantioon uusimman tutkimustiedon ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla oppii keinoja, joilla tehdä tilaa lantioon, rentouttaa sitä sekä auttaa vauvaa hakeutumaan parempaan asentoon.

Paikka: Joogastudio Manipura, Helsinki. Hinta 290€ + ALV.

  • DL  anu@katilotalo.fi
  • kurssin minimihlömäärä on 6
  • tiedustelut info@manipura.fi

Toisena opettajana Malla Rautaparta.

Jooga ja synnytys-kurssi (2pv)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille, terveydenhoitajille, joogaohjaajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Kurssi sisältää seuraavia aiheita: Naisen voima ja synnytys, joogan filosofia ja historia, jooga raskaudessa ja synnytyksessä. Sekä harjoituksia: jooga raskaudessa, synnytyksessä, hengitys, rentoutuminen.

Toisena opettajana Malla Rautaparta.

Vesisynnytys-kurssi (1-2pv)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille.

Kurssilla perehdytään vesisynnytyksen historiaan, teoriapohjaan sekä käytännön toteuttamiseen. Kurssi antaa valmiudet hoitaa vesisynnytyksiä.

Aihealueita: vesi: lämpötila, hygienia, toimenpiteet vedessä, tutkimuksia veteen synnyttämisestä, synnyttäjän seuranta vedessä ja syitä milloin vesi ei ole hyvästä., synnytyksen käynnistäminen vedessä sekä synnytyksen eri vaiheet vedessä (avautumis-, ponnistus- ja jälkeisvaihe).