Synnytysvalmennus

Hyvä valmentautuminen parantaa mahdollisuuttasi saada hyvä synnytys- ja lapsivuodekokemus

Matka perheenä on muutoksessa, kun uusi perheenjäsen on tulossa, olipa se ensimmäinen tai kolmas. Synnytys on iso virstanpylväs matkalla uudeksi vanhemmaksi, äidiksi, isäksi, kumppaniksi ja perheeksi. Moni asia vaikuttaa kokemukseesi raskaudesta ja synnytyksestä. Lempeä kätilösi Anu on kuin tulkki, joka auttaa sinua ymmärtämään synnytyksen ja lapsivuoteen fysiologiaa ja kulttuuria.

Hyvä valmistautuminen syntymän jälkeisiin ensipäiviin on hyvin tärkeää, jotta tiedät, mihin ja miten valmistautua: imetyksesi onnistuu ja olet enemmän kartalla, mikä on normaalia ja milloin
huolestua. Ymmärrät, että tarvitset hoivaa ja huolenpitoa, jotta jaksat pitää huolta vauvasta univelan ja hormonimyräkän kanssa sekä saat toivuttua raskaudesta ja synnytyksestä.

Kenelle?

Synnytys- ja postpartumvalmennus sopii kaikille raskaanaoleville ja heidän kumppaneilleen (tai ilman kumppania) sukupuoleen katsomatta, yhdessä pohdimme juuri teidän toiveiden pohjalta
räätälöidyn sisällön. Valmennukseen voit tulla yksin, puolison, kumppanin ja doulien kanssa.

Kätilötalon lempeät synnytysvalmennukset sinun tarpeeseesi:

Valmennuksemme järjestetään Helsingissä, Kätilötalolla.

Oman perheen valmennus 3 h /260 €
Sinulle sopivaan aikaan ja sinulle tärkeistä asioista synnytyksessä ja valmistautumisessa synnytykseen. Ehdimme toki kokeilemaan kivunlievityskeinoja ja synnytysasentoja erilaisia apuvälineitä käyttäen.

Oman perheen valmennus 2 x 2 h /320 €
Vähän pidempi synnytysvalmennus, jossa lisänä vauvanhoito- ja imetysosuus pähkinänkuoressa. Ehdimme toki kokeilemaan kivunlievityskeinoja, synnytysasentoja ja vauvan hoitoa erilaisia apuvälineitä käyttäen.

Ensiviikot vauvan kanssa 3 h / 260 €
Sinulle sopivaan aikaan ja sinulle tärkeistä asioista lapsivuodeaikana ja neuvoja siihen valmistautumiseen. Voimme harjoitella nukkevauvoilla vaipan pukemista, kantamista ja kylvettämistä.

Minivalmennus / Kätilön vastaanotto
90 min/120 €

Kun haluat perehtyä muutamaan asiaan tai pohtia huolenaiheita.

Ellet löytänyt itsellesi sopivaa valmennusta, niin älä epäröi kysyä.
Ryhmävalmennuksia ei ole tällä hetkellä.

Synnytysvalmennus englanniksi
Jos kumppanisi äidinkieli ei ole suomi, voitte varata samat valmennukset myös englanninkielisenä.

Valmennus antaa sinulle:

Kätilösi Anu on WHOn imetysohjaaja ja imettänyt neljää lastaan yhteensä 12 vuotta.

Imetys on lähellä sydäntäni. Olen erikoistunut äskensyntyneen (alle 2 kk) imetyshaasteisiin ja imetyksen tukemiseen, imemisasentoon, hyvään imuun, pulloruokinnasta imetykseen pääsemiseen, rintakumista vieroittumiseen, imetyspettymykseen sekä imettäjän hyvinvointiin.

Saako imetysohjauksesta Kelakorvauksen?

Yksityinen lääkäri voi pyytäessäsi kirjoittaa imetysohjaukseen lähetteen koodilla 901D (Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia), jolloin käynnistä saa Kelakorvauksen.

Sisältö – synnytysvalmennus

 • Synnytyksen normaali kulku
 • Synnytyksen fyysiset vaiheet sekä psyykkiset ja emotionaaliset vaiheet (synnytyslabyrintti)
 • Miten synnytys käynnistyy ja milloin lähteä sairaalaan
 • Oksitosiini-hormonin merkitys
 • Miten auttaa itseä
 • Miten isä/kumppani voi olla suureksi avuksi
 • Keinot lievittää kipua ja kipulääkkeet (hyötyjä ja haittoja)
 • Sairaalarutiinin ja toimenpiteet (hyötyjä ja haittoja)
 • Omat synnytystoiveet, synnytyssuunnitelma, kirje kätilölle, miten keskustella vaihtoehdoista synnytyksessä
 • Kokeillaan asentoja säkillä/pallolla/synnytysjakkaralla/sängyllä: miten tilaa lantioon, miten lievittää kipua, miten auttaa vauvaa laskeutumaan
 • Harjoitellaan kivunlievityskeinoja, kuten akupainanta, gua sha, rebozo
 • Toiveita ja huolia
 • Röykkiö kirjallisia ohjeita

Sisältö – ensiviikot vauvan kanssa

 • Sairaalarutiinit
 • Lapsivuodeajan ensipäivät: lepoa, maitoa ja rakkautta
 • erilaisia siirtymäriittejä helpottamaan lapsivuodeajan henkistä matkaa raskaudesta äidiksi/isäksi/vanhemmaksi
 • Upea vastasyntynyt taitoineen
 • Elämä kotona vauvan kanssa
 • Synnyttäjän palautuminen, haavat, erkauma ja lantionpohjalihasten kuntoutus
 • Vauvan perushoitoa
 • Imetys, miten välttää imetyskarikot
 • Puolison rooli
 • Vauvahieronta
 • matka synnytyksestä takaisin, synnytystarinan yhdeksän porttia
 • lapsivuodeajan fysiologia ja sen tuomat tarpeet: kannattelu, lepo ja ravinto
Suosittelemme lämpimästi kaikille Kätilötalon synnytysvalmennusta, joka oli meille todella positiivinen kokemus. Olimme alkuun hyvin epävarmoja synnytyksen suhteen, joka tuntui epämääräiseltä ja pelottavalta tapahtumalta. Anun osaavan valmennuksen jälkeen synnytysmörkö oli tiessään ja tilalla oli uteliaisuutta, itsevarmuutta ja luottamusta siihen, että kaikki menee hyvin ja keho osaa toimia oikein. Ja alle viikko sitten synnyttäneenä koen, että kivusta huolimatta synnytys oli todella positiivinen kokemus sekä itselleni että miehelleni. Käytimme valmennuksessa saatuja vinkkejä apunamme ja pärjäsin hyvin ilman kivunlievitystä, luottaen rauhallisena siihen, että minut on luotu selviämään tästä.
Elina Mikkonen
”Kätilötalon synnytysvalmennus oli voimaannuttava kokemus! Valmennus antoi paitsi konkreettisia eväitä siihen, miten synnytystä voi edistää ja kipua lievittää omin avuin, mutta ruokki myös mielen valmistautumista ja toi rohkeutta luottaa omiin voimiin. Asiat käytiin läpi vaihe vaiheelta mahdollisine toimenpiteineen ja seurauksineen, eikä mikään jäänyt vaille perusteluja. Itselle vielä hahmottumaton synnytys muuttui eri vaihtoehdoista, mahdollisuuksista ja tapahtumakuluista keskustellen konkreettiseksi tapahtumaksi, johon voi myös itse vaikuttaa. Koen lisäksi, että valmennus toi meitä yhteen kumppanin kanssa, ja synnytyksestä tuli oikeasti meidän yhteinen asia. Ensipäivät vauvan kanssa -valmennus täydensi vielä tietojamme ja taitojamme niin, että tämän jälkeen voimme lähteä hyvällä, avoimen odottavalla mielellä omalle synnytysmatkallemme ja siitä eteenpäin vauvan kanssa! Kiitos!
Sanna
Valmennuksessa käytiin läpi myös miehen roolia sekä mitä miehen tulisi osata ja tietää. Kouluttajat olivat asiantuntevia ja opetus oli tehokasta. Kysymyksille oli varattu riittävästi aikaa ja opimme myös muiden osallistujien kysymyksistä. Oli paljon asioita, joista olin tietämätön ennen valmennusta – nyt osaan tukea vaimoani paljon paremmin.
Jani Kekäläinen
Synnytysvalmennus antoi kattavan kuvan synnytyksen kulusta ja samalla muuttui myös oma näkemys synnytyksestä: kipuun ja kivun pelkoon keskittymisen sijaan ajattelen nyt, että kyseessä on luonnollinen prosessi, jonka etenemistä voin itse auttaa monin tavoin.
Sari Iivonen
Koin synnytysvalmennuksen erittäin hyödyllisenä. Ennen valmennusta minulla oli hieman pelkoja kuinka voin olla avuksi ennen lapsen syntymää ja itse synnytyksessä. Omaksi yllätyksekseni valmennuksen jälkeen nämä huolet ovat suurelta osalta hävinneet. Valmennuksen rakenne oli erittäin hyvin suunniteltu. Koin sen aikana läpi käydyn ”teorian” sekä käytännön harjoitukset itselleni erittäin hyödyllisiksi. Kaiken kaikkiaan valmennus oli erittäin ammattitaitoista, ystävällistä ja tunnelma sekä keskustelut olivat erinomaisia.
Jukka