Kiireettömälle kätilövastaanotolle lempeän Anun luo voit tulla kaikkien raskauteen, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan liittyvien kysymystesi, huoliesi ja tarpeittesi kanssa yksin tai kumppanin kanssa. Oman kätilön kanssa keskustellessa voit löytää synnytys- ja imetysluottamuksen. Synnytyspelot ja huono aiempi synnytyskokemus tarvitsee myös huomiota ja työstämistä hyvissä ajoin ennen seuraavaa synnytystä.
Keskustelua ja opastusta jostain tietystä asiasta: miksi edellisessä synnytyksessä tehtiin jotain, miten
vältän repeämistä, miten pärjään kotona supistusten kanssa, ovatko rintani hyvät imettämiseen, vauvan kylvetys, akupainannan ja gua-shan käyttäminen synnytyksessä, vesisynnytyksen edut ja mahdollisuudet synnytyssairaalassa yms.
Synnytykseen valmentautumista piirtämällä: piirtäminen opettaa sinua kuuntelemaan itseäsi paremmin synnyttäjänä ja löytämään niin alitajunnan toiveita ja pelkoja kuin voimavarojasikin. Menetelmä ei vaadi piirustustaitoja. Voit piirtää itsellesi synnytyslabyrintin, joka voi toimia myös voimatauluna synnytyksessäsi.
Synnytyssuunnitelman luomista yhdessä kätilön kanssa: Synnytyssuunnitelma ei takaa synnytyksen
kulkua tai kaikkien toiveittesi täyttymistä, mutta auttaa ymmärtämään omaa matkaasi, selkiyttämään toiveita ja huolia. Se auttaa myös sairaalakätilöäsi, joka ei tunne sinua entuudestaan, huomioimaan millaisin toivein ja ajatusten kanssa suuntaat kohti lapsesi syntymää.
Muuta: sydänäänien kuuntelua, vauvasi tarjonnan ja asennon tarkastusta, verenpaineen seurantaa,
lasketun ajan ohittamisen mukanaan tuomien tuntemusten ja turhautumisen käsittelyä, akupunktiota, Gua Sha, akupainannan opetus synnytyskumppanille. Rentouttavaa coccyx- ja metamorfoosihierontaa parasympaattista hermostoa aktivoimaan.
Lapsivuodeaika eli postpartum on erityinen ja tärkeä aika (yleensä noin 30 vrk synnytyksen jälkeen, vaikka toisaalta koko loppuelämä).
Postpartumaika on erityinen aika levätä ja toipua. Siinä konkreettisesti muuttuu jonkun lapsesta jonkun vanhemmaksi – iso prosessi. Tärkeimmät fysiologiset tarpeet ovat kannatelluksi tuleminen, lepo, ravitseva ruoka. Kannattelu on hoivaa ja huolenpitoa erityisesti synnyttäneestä ja toki koko perheestä. Olisi valmiina/joku toisi lämminta ja vahvistavaa ruokaa/siivoisi/pesisi pyykkiä.
Ristiriitaisia neuvoja ja ohjeita satelee lapsivuodeaikana: Mitä ehdottomasti tehdä tai ei tehdä. Haluan auttaa sinua löytämään sinun tapasi synnytyksestä palautumiseen, imetyksessä ja vanhemmuudessa.
Keskustelua ja opastamista huolesta/ongelmista, kuten postpartumajan haasteet, imetysongelmat/ei halua/voi imettää, lisäruokien purku, toipumisen haasteet, postpartumdoulan/-avun kartoitus.
Synnytyksen purkua erilaisin menetelmin, kuten synnytystarinan kertominen, synnytyspettymyksen
käsittely, epäselvyyksien selvittely, synnytystarinamenetelmä, synnytyslabyrintti, synnytystaide.
Lue lisää synnytyspettymyksestä:
Vau.fi: Käsittelemätön synnytyspettymys voi romuttaa äidin minäkuvan