Luennointi ja konsultointi

Kätilötalon lempeät kätilöt tekevät mielellään yhteistyötä eri tahojen kanssa. Meidät voit kutsua luennoimaan ja pitkää kokemustamme voit hyödyntää konsultointina. Kursseja terveysalan ammattilaisille ja kätilöille voi myös yhdistää luentojen kanssa.

Kätilötalolta saat juuri sinun tarpeisiin sopivan paketin, oli tilaisuus sitten koululle, yritykselle, sairaalalle, pienryhmälle yms. Katso alla mahdollisia aiheita, joista tulemme mielellämme puhumaan. Jos sinulla oli jo jotakin tiettyä mielessä tai sinulla on kysymyksiä ota yhteyttä niin jutellaan tarpeistasi.

Ota yhteyttä

Luennointi ja konsultointi | Kätilötalo

Äitiysterveys

Äidit tarvitsevat hyvää hoitoa raskauden aikana, synnytyksessä sekä synnytyksen jälkeen. Keskeinen osa äitiysterveyttä ovat tiedon jakaminen synnytyksen ajoituksesta, ravinnosta, komplikaatioista, perhesuunnittelupalvelut sekä riskien seulonta.

Kätilötyö ja holistinen hoito

Teemme kätilötyötämme kokonaisvaltaisesti ja käytämme kätilöytemme tukena paljon erilaisia hoitoja. Hieronta ja kosketus, gua sha, akupunktio, aromaterapia, vyöhyketerapia, keskustelu, läsnäolo ja teekupponen ovat kaikki keskeisessä osassa työtämme.

Meille kätilö on naisen ja perheen kanssakulkija, joka ei hoida vain yhtä oiretta tai tapahtumaa. Kätilö kulkee syntyvän lapsen matkaa jo raskaudessa ja tulee osaksi perheen elämää hyvin henkilökohtaisella tavalla. Oma kätilö on osa naisen elämää myös muutoksien aikana, jolloin tarjoamme palveluita, jotka tukevat muutokseen ja auttavat selviytymään oireista.

Eri tilanteet ja eri ihmiset tarvitsevat eri asioita eri aikaan; meidän työmme tärkeimpiä työkaluja ovat herkät tuntosarvet, joilla tutkimme ja tulkitsemme tunteita ja mielialaa. Rakkaudellisuus, ystävyys ja kanssavaimous antavat meille hyvän ohjenuoran tarjota oikeaa hoitoa oikeaan aikaan.

Kerromme mielellämme kokonaisvaltaisen työmme lähtökohdista ja motivaatioista, kuinka kätilö on koko naisen hoitaja ja miten toteutamme holistista kätilötyötä käytännössä.

Kätilöys ja yrittäminen

Kerromme mielellämme kokemuksistamme yrittäjyyden maailmaan ja yrittämisestä kätilön näkökulmasta. Yrittäminen on haasteellista mutta myös erittäin palkitsevaa. Kysyntä kasvaa koko ajan henkilökohtaiselle palvelulle, joka nivoutuu saumattomasti yhteen neuvolan ja sairaalan kanssa.

Yrittäjä-kätilön päivät ovat erilaisia kuin sairaalassa työskentelevän kätilön. Yksityinen kätilö pystyy kulkemaan äitien ja perheiden rinnalla eri tavalla kuin sairaalakätilö. Henkilökohtainen suhde, joka alkaa raskausaikana ja jatkuu pitkälle syntymän jälkeen, usein seuraaviinkin raskauksiin ja synnytyksiin, antaa työhön hyvin erilaisen näkökulman kuin sairaalassa työskenteleminen.

Jaamme mielellämme kokemuksia kohtaamistamme haasteista ja kuinka olemme pulmat ratkoneet, puhumme kotisynnytyksestä kätilön näkökulmasta ja lähtökohdista, jotka alunperin innostivat meidät yrittäjä-kätilöiksi.

Isän rooli raskaudessa, synnytyksessä ja vauvan kanssa

Isän kokemus raskaudesta ja oman lapsen syntymästä on erilainen kuin äidin, joka kantaa lasta yhdeksän kuukautta ennen syntymää. Aiheita, joista tulemme mielellämme kertomaan ovat mm.:

  • Isän kokemus ja rooli raskaudessa
  • Aktiivinen isä synnytyksessä
  • Suhteen luominen vauvaan
  • Vauvahieronta
  • Isä, vauva ja kantoliina
  • Seksi synnytyksen jälkeen
  • Uni; sinun ja vauvan
  • Itsestäsi huolehtiminen isänä
  • Isän vastuu, kun äiti imettää
  • Vastasyntyneen hyvinvoinnin ymmärtäminen ja mitä isältä odotetaan

Oletko lukenut jo Kätilötalon tarinan?