Täydennyskoulutusta kätilöille

Täydennä osaamistasi kätilönä Kätilötalon kursseilla. Kursseja voi tilata sellaisenaan tai räätälöitynä sairaaloihin, yhdistyksiin ja erilaisiin ryhmiin. Kurssit on tarkoitettu kätilöille ja muille alan ammattilaisille (kts. tarkempi kuvaus, jokaisen kurssin yhteydessä).

Kun olet jo osallistumassa jollekin kurssillemme ja olet kiinnostunut uutisista kurssitarjonnastamme, sinun kannattaa tilata Kätilötalon uutiskirje.

Tilaa Kätilötalon uutiskirje

TCM akupunktiokurssi kätilöille 220h

Vihdoin pidän paljon pyydetyn yksityisen akupunktiokurssin kätilöille. Kurssi alkaa 1.8.23.

Kurssi on tarkoitettu kätilöille. Kurssi vastaa WHO:n suositusta akupunktiokoulutuksen pituudesta lääkäreille (tiettyyn suppeaan aihealueeseen erikoistuneena). Se antaa valmiuksia tehdä akupunktiota raskauteen, synnytyksen käynnistykseen, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan liittyen.

Kurssilla perehdytään TCM akupunktion perusteoriaan ja filosofiaan, kätilötyön hoitoresepteihin ja tärkeimpiin akupunktiopisteisiin, akupunktioon, akupainantaan, Gua Sha-menetelmään, moksaukseen ja kuppaukseen. Kurssi kattaa raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan hoidon.

Opettajana toimii kätilö-TCM akupunktioterapeutti Anu Lampinen, Kätilötalo ja Akupunktiotalo. Anulla on 32 vuoden kokemus kätilöydestä, 25 vuoden kokemus akupunktiosta. Hän on opettanut akupunktiota kätilöille vuodesta 2012. Hän on kouluttanut satoja perheitä ja doulia akupainannan käyttöön synnytyksessä. Gua Sha:ta hän on opettanut 10 vuotta.

Hinta 1834 € sis. ALV.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut anu.k.lampinen@gmail.com tai 050-301 9631
early bird on DL 6.6.23 alennus silloin -7% (128€). Ilmoittautuminen tarkoittaa varausmaksun maksamista tuohon päivään mennessä. Varausmaksua 300€ ei palauteta, paitsi jos koko kurssi peruuntuu. Kurssi toteutuu, kun on minimi 10 ilmoittautunutta. Kurssille mahtuu 16 henkeä.

Koulutuksen lähipäivät ovat joogastudio Manipurassa Helsingissä. Osoite Salomonkatu 19, sisäpiha, 001000 Helsinki.

Koulutus on monimuoto-opetusta. Teorian lisäksi kurssi painottaa käytännön harjoittelua ja itsenäistä oppimista. Itsenäinen opiskelu sisältää nauhoitettuja luentoja ja niihin liittyviä tehtäviä. Nämä lähetetään sähköpostitse. Etäluennot pidetään livenä noin kerran kuussa zoomin kautta. Nämä nauhoitetaan, ellet päässyt livepäivään. Lähipäivinä (7 päivää) keskitytään kotitehtävien herättämään keskusteluun sekä harjoitteluun itsellä, toisilla ja asiakkailla. Käyttöösi saat sähköpostissa (PDF) kirjan verran kurssiin tekemääni materiaalia.

Tarvitset aikaa kotitehtävien tekemiseen, oppimispäiväkirjaksi vihon tms ja hoitoharjoitteluasiakkaita.

Koulutusaika 1.8.-17.11.23

Moduuli 1: Opiskelun aloitus ja TCM erityispiirteet
3.8.23 zoom live
Moduuli 2 Hoitamisen perusteet: akupunktio, -painaminen ja guasha
17.-18.8.23 Lähitapaaminen
Moduuli 3 Raskaus
1.9.23 zoom live: Raskaus ja synnytys
14.9.23 Lähitapaaminen
Moduuli 4 Synnytys
15.9.23 Lähitapaaminen
Moduuli 5 Lapsivuode
28.9.23 zoom live: lapsivuode
5.-6.10.23 Lähitapaaminen
Moduuli 6 Lopputyöt ja kurssin päättäminen
17.11.23 Lähitapaaminen: Lopputöiden esittely

Kun kaikki tarvittavat tehtävät on tehty, niin koulutuksen myötä saa Akupunktiotalon todistuksen tehdä akupunktiota kätilötyössä sekä nimen Akupunktiotalon nettisivuille. Akupunktiotalon kätilöakupunktiohoitaja nimikettä saa käyttää tämän kurssin käytyään. Ja todistettuaan käyneensä jatkokoulutuksissa alle 3 vuoden välein.

Olet lämpimästi tervetullut kurssille!
PS. Jatkokurssit ovat mietinnässä: Korva-akupunktio ja Naistentauti-akupunktio sairaalassa.

Akupainanta, Gua Sha ja oksitosiini-kurssi (1pv)

Kurssi on tarkoitettu doulille, kätilöille ja muille synnytysalan ammattilaisille. Kurssilla käsitellään:

  • tapoja myötävaikuttaa onnistuneeseen synnytyskokemukseen
  • oksitosiini-hormonia  ja normaalia fysiologista synnytystä
  • kosketusta kätilön työkaluna
  • TCM akupunktion teoriaa ja akupainantaharjoittelua
  • Gua Sha akuneulojen jatkeena.

Kurssilla on teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kurssilta voi jatkaa akupunktiokurssille, jolloin tämä kurssi korvaa ensimmäinen moduulin.

Akupunktio-kurssi (42h)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille. Kurssin tuntimäärä (42 tuntia) vastaa 6 kokopäivän koulutusta. Koulutus antaa valmiudet hoitaa erilaisia raskaus-, synnytys-, lapsivuode ja naistentautivaivoja kätilöakupunktiolla.

Kurssilla perehdytään TCM akupunktion perusteoriaan ja filosofiaan, kätilötyön hoitoresepteihin ja tärkeimpiin akupunktiopisteisiin, akupainantaan, GUA SHA-menetelmään sekä moksaukseen. Teorian lisäksi kurssi painottaa käytännön harjoittelua ja itsenäistä oppimista.

Lantio -fysiologiaa, ongelmia ja ratkaisuja 2pv

Kurssi on tarkoitettu kätilöille, terveydenhoitajille, joogaohjaajille ja lääkäreille.

Kurssilla perehdymme synnyttävän naisen lantioon uusimman tutkimustiedon ja käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla oppii keinoja, joilla tehdä tilaa lantioon, rentouttaa sitä sekä auttaa vauvaa hakeutumaan parempaan asentoon.

Paikka: Joogastudio Manipura, Helsinki. Hinta 290€ + ALV.

  • DL  anu@katilotalo.fi
  • kurssin minimihlömäärä on 6
  • tiedustelut info@manipura.fi

Toisena opettajana Malla Rautaparta.

Jooga ja synnytys-kurssi (2pv)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille, terveydenhoitajille, joogaohjaajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Kurssi sisältää seuraavia aiheita: Naisen voima ja synnytys, joogan filosofia ja historia, jooga raskaudessa ja synnytyksessä. Sekä harjoituksia: jooga raskaudessa, synnytyksessä, hengitys, rentoutuminen.

Toisena opettajana Malla Rautaparta.

Vesisynnytys-kurssi (1-2pv)

Kurssi on tarkoitettu kätilöille.

Kurssilla perehdytään vesisynnytyksen historiaan, teoriapohjaan sekä käytännön toteuttamiseen. Kurssi antaa valmiudet hoitaa vesisynnytyksiä.

Aihealueita: vesi: lämpötila, hygienia, toimenpiteet vedessä, tutkimuksia veteen synnyttämisestä, synnyttäjän seuranta vedessä ja syitä milloin vesi ei ole hyvästä., synnytyksen käynnistäminen vedessä sekä synnytyksen eri vaiheet vedessä (avautumis-, ponnistus- ja jälkeisvaihe).