Mikä on synnytysvalmennus?

Synnytysvalmennus valistaa ja valmistaa sinua synnytykseen ja vauvan syntymään. Synnytysvalmennukseen voit tulla yksin tai synnytystukihenkilön kanssa. Synnytysvalmennuksessa puhumme lempeästi mm. synnytyksestä ja synnytyskivuista, lääkkeistä synnytyksessä, synnytyksessä mahdollisesti käytettävistä välineistä, vauvan syntymästä ja hoidoista sekä imetyksestä.

Synnytysvalmennuksessa tutustut omaan synnyttävään kehoosi paremmin ja valmistaudut omaan synnytysmatkaasi yksin tai ryhmässä. Opit kivun ja kärsimyksen eron ja saat työkaluja omaan synnytykseesi. Sinä sekä tukihenkilösi saatte paljon tietoa ja käytännön harjoitteita. Tukihenkilö saa myös ohjeita ja varmuutta siihen, kuinka äitiä voi parhaiten tukea ja auttaa synnytyksessä ja sen jälkeen.

Valmistautumalla annat vauvalle paremman syntymän

Valmistautumalla synnytykseen koet synnytyksesi positiivisempana. Synnytys etenee kenties paremmin ja tarvitset todennäköisesti vähemmän toimenpiteitä, kun osaat omalla tavallasi heittäytyä supistuksiin ja löytää parhaimmat asennot ja tekniikat lievittää kipua. Valmennus auttaa sinua ymmärtämään synnytystä ja synnytyskipua niin että saat mahdollisimman miellyttävän kokemuksen.

Jokaisella on oma tiensä valmistautua synnytykseen. Tiedon rinnalla tärkeitä tapoja oman synnytyspolun löytämisessä voivat olla esimerkiksi tanssi, laulu, musiikki, kirjallisuus, runous, jooga ja hengitystekniikat.

Kätilötalon synnytysvalmennus antaa sinulle:

♥ tietoa ja ymmärrystä
♥ keinoja ja varmuutta
♥ voimaa ja rauhaa
♥ luottamusta ainutkertaiseen synnytykseesi

nainen_mies_synnytys_600x400 px

Synnytys voi herättää varhaisia muistoja

Raskaus ja synnytys ovat omiaan herättämään naisissa varhaisia muistoja. Tulevan äidin mieleen saattaa muistua, minkälaista on olla hoivattavana ja mitä on saada lapsensa rakkautta. Positiiviset muistot ovat voimavara synnytyksessä.

Vastaavasti myös negatiiviset muistot voivat nousta pintaan, jolloin äiti erityisesti tarvitsee tukea. Traumaattisia kokemuksia omaavalle äidille hyvä synnytys voi olla eheyttävä ja voimaannuttava. Kun äidillä on negatiivisia tuntemuksia kannettavanaan on erityisen tärkeää, että hän kokee olevansa synnytyksen aikana turvassa ja rakastettu.

Kenelle synnytysvalmennus sopii?

Synnytysvalmennus sopii kaikille, yhdessä pohdimme juuri teidän toiveiden pohjalta räätälöidyn kurssikerran. Synnytysvalmennus on niin synnytykseen valmistuvalle äidille kuin isälle tai tukihenkilöllekin sopiva – valmennuksissa huomioimme kaikkien tarpeet.

Isä nähdään usein synnytyksessä avustajana – kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka äiti on se, joka fyysisesti synnyttää, syntyy lapsi molemmille vanhemmille. Synnytyksessä ei tarvitse esittää sankaria tai omata tiettyä määrää tietoa. Synnyttävää äitiä kannustaa parhaiten sellaisena kuin itse on. Sellaisena, jona kumppanisi sinut tuntee.

Vierestä katsojan rooli ei kuitenkaan ole helppo, koska siinä tuntee itsensä helposti avuttomaksi. Synnytysvalmennuksesta saat tietoa ja käytännön taitoja, joilla tuet ja autat kumppaniasi. Ymmärrät myös paremmin, mitä synnytyssalissa tapahtuu, kun olet etukäteen valmistautunut.

Kätilötalon synnytysvalmennukset

kätilötalon synnytysvalmennus helsinki

Kätilötalon synnytysvalmennusperhe omaan tarpeeseesi:

# Kätilötalon ryhmävalmennukset 2 x 3h on kattava kätilön kokemuksella perheen näkökulmasta tehty paketti. 6h tietoa, tarinoita, kokemusta ja harjoittelua synnytykseen. Lisänä 3h postpartum-osio. Suomenkieliset Kätilötalon synnytysvalmennukset löytyvät täältä!

# Kätilötalon yhden perheen oma valmennus 3h sinulle sopivaan aikaan ja sinulle tärkeistä asioista. Lisää täältä!

# Lempeyttä & voimaa Anun ja Hamin synnytysvalmennus. Kätilötalon ja Hamilan yhteinen äitien 8 x 2h intensiivinen ja yhteisöllinen ja kokonaisvaltainen valmennus, jossa yhdistyy kätilön ja joogaohjaajan lempeän voimaannuttavat harjoitukset ja opetukset. Vain kevät 2020! Täältä!

 

Synnytysvalmennus muilla kielillä
Jos kumppanisi äidinkieli ei ole suomi, voit osallistua englanninkieliseen ryhmävalmennukseen tai varata oman perheen valmennuksen.

Yksityinen, räätälöity oman perheen synnytysvalmennus (1 x 3h) mahdollistaa yksilöllisen valmistautumisen sinulle sopivana ajankohtana. Mukana voi olla kaikki synnytykseesi osallistuvat.

Kätilötalon muita valmennuksia

Haluamme auttaa sinua löytämään oman polkusi raskausaikana, synnytyksessä, imetyksessä ja äitiydessä. Kätilötalo tarjoaa useita erilaisia kätilöiden pitämiä valmennusryhmiä. Valmennukset keskittyvät synnyttäviin perheisiin ja niihin asioihin, joihin voi itse synnytyksessään vaikuttaa. Etsi itsellesi ja kumppanillesi sopivin.

Kätilötalon synnytysvalmennus

Ensiviikot vauvan kanssa (1 x 3h)

Voimaannu vaikeasta synnytyksestä (1 pv)

Kurssi naisille, joiden synnytys on ollut haastava. Kurssilla tarkastellaan synnytyskokemuksia ja avataan polkuja kohti uutta synnytystä erilaisten toiminnallisten menetelmien avulla.

Toiminnallinen synnytysvalmennus synnytyspelkoisille naisille (5 x 1,5h)

Lisänä 2,5 h synnytysluento koko synnytystiimille. Max 8 raskaanaolevaa. Perustuu keskusteluun ja kehollisiin harjoitteisiin. Tavoitteena lievittää pelkoja ja voimaantua löytämään oma tie synnyttäjänä – olipa synnytystapa sitten alateitse tai sektiolla.

Synnytystaide (1 x 1,5h)

Valmistaudu synnytykseen piirtämällä. Ei vaadi piirustustaitoja. Piirtäminen opettaa sinua kuuntelemaan itseäsi paremmin synnyttäjänä, löytää alitajunnan toiveita, pelkoja ja voimavaroja. Synnytyslabyrintti eli Jatulintarha. Piirrä itsellesi synnytyslabyrintti, joka voi toimia myös voimatauluna synnytyksessäsi.