Palvelut

Kätilötalolla on monipuoliset kätilön palvelut.

Kasvata Hedelmällisyyttäsi -Yrtit, ruokavalio ja kiinalainen lääketiede

Kolmen kuukauden verkkokurssi 8.2.-10.5.2021

Kasvata hedelmällisyyttäsi –verkkokurssilla ravitset hedelmällisyyttäsi ruokavalion, yrttien, ravintolisien ja kiinalaisen lääketieteen oppien avulla. Unohtamatta sielusi tarpeita tutkiskella ja etsiä vastauksia omasta sisimmästäsi. Kurssilla on holistinen lähestymistapa.
Elämäntavat, ruokavalio, valo, liike, lämpö, rentoutuminen, sisäiset uskomukset – kaikella on merkitystä. Kuukautiskierto ei ole erillinen osa elämää. Kaikki heijastuu siihen. Kaikki on osa sinua, osa sinun historiaa ja tulevaisuutta.
Verkkokurssilla:
 • opit kuuntelemaan itseäsi ja omaa kuukautiskiertoasi hedelmällisyyttä ajatellen;
 • opit yrttien ja ruokavalion vaikutuksia hedelmällisyyteesi;
 • opit kiinalaisen lääketieteen ohjeita ja neuvoja hedelmällisyyden lisäämiseen;
 • osio myös siittiösoluja kantaville.
Verkkokurssi kulkee vierelläsi 3kk ajan 1-2 viikon välein saamasi materiaalin ja harjoitusten avulla. 3 kk siksi, että pysyvät lempeät muutokset tarvitsevat aikaa ja siksi, että muna- ja siittiösolujen muutoksiin kuluu aikaa 3kk.
Tiesitkö että….
 • nainen on hedelmällinen vain muutaman päivän kuukaudesta?
 • vain 13% raskautta yrittävistä naisista harrastivat seksiä hedelmällisenä päivänä?
 • voit tehdä elintaparemontin jo ennen ehkäisyn pois jättämistä?
 • ruokavaliomuutokset muuttavat sperman ja munasolun laatua kolmessa kuukaudessa?
Haluamme jakaa uutta tietoa maailmalla tapahtuvasta vallankumouksesta: naisen lisääntymisterveys elää murrosvaiheessa.

Osa-alueet:

naisen ja miehen hedelmällisyys, terve kuukautiskierto, ruokavalio, hedelmällisyysyrtit, vitamiinit ja elämäntavat, kiinalainen lääketiede. Kurssi sisältää yhden live-tapaamisen Zoom-alustan kautta.
Kurssin materiaali koostuu 10-11 videoluennosta, kirjallisesta materiaalista ja harjoituksista.
Kurssille tarvitset sähköpostiosoitteen ja nettiyhteyden.

Kenelle?

Kun haluat optimoida tai lisätä hedelmällisyyttäsi olipa syy mikä tahansa:

1) Jos pohdit miten valmistautua raskautta varten itsehoitomenetelmiä käyttäen ja ruokavaliota optimoiden, niin saat kurssilla paljon uutta tietoa.
2) Kun olet jo pohtinut mikä voisi olla pielessä kun lasta ei kuulu. Kurssilla opit tulkitsemaan kiertoasi ja kehoasi sekä löydät työkaluja kasvattaa hedelmällisyyttäsi. Esimerkiksi jos haasteena on kuukautiskierron häiriöt, kuukautiset puuttuvat, jos sinulla on PCO (monirakkulaoireyhtymä), endometrioosi tai kilpirauhashäiriö. Saat näihin tilanteisiin itsehoito-, ruokavalio-, yrtti- ja ravintolisäsuosituksia.

3) Kun olet menossa tai olet jo lapsettomuushoidoissa, niin kurssi voi antaa sinulla keinoja miten vielä voit itseäsi auttaa. Ruokavaliolla ja itsehoidoilla voit optimoida hedelmällisyyttäsi.

Oppaasi matkalla

Kurssin vetäjinä Alessandra Sarelin & Anu Lampinen.

Näin Alessandra esittelee itsensä:

Olen Terapiakulman fytoterapeutti/luontaishoitaja ja resonanssiharjoittaja. Elämässäni minulla on ollut monta roolia: doula, äiti, naistenpiirien suojelijana, tutkija.

Olen rakastunut kuukautiskiertoon – omaan ja muiden kohdullisten. Olen pitkään harjoittanut kiertotietoisuutta ehkäisymenetelmänä ja sitä kautta saanut intiimin suhteen kiertoni jokaiseen päivään. Mutta vasta pari vuotta sitten otin täyden vastuun hormonaalisesta terveydestäni. Tajusin, että uskomus siitä, että päänsärky, runsaat vuodot ja lyhyet kierrot ovat “normaali” osa naiseutta 40 ikävuoden jälkeen ei ole totta. Päätin kirjoittaa fytoterapia opintojen lopputyön kasvilääkinnästä lapsettomuuden tukihoitona. Yli 30 tieteellistä artikkelia ja kasa alan kirjallisuutta myöhemmin ymmärsin, että ovulaatio, ei kuukautiset on kierron tähtitapahtuma. Aloitin elämäntapamuutokset joiden tavoite oli vaalia ja suojella ovulaatiota (ja progesteronia). En haaveillut raskaudesta mutta tiesin, että muutokset voivat edistää terveyttä monella tasolla ja antaa elinvoimaisia esivaihdevuosista. Kuukautiskiertoni ei edelleenkään ole täydellinen. Mutta hoidan meidän suhdetta lämmöllä, rakkaudella ja huolenpidolla. Herään joka aamu kiitollisena siitä, että saan elää syklistä elämää.

Vastaanotolla ohjaan asiakkaita kohti kukoistavaa kuukautiskiertoa. Olen oppinut puhumaan Metsästäjän kieltä. Kuuntelen kiertosi tarinaa kaikilla aisteilla. Metsästän johtolankoja, tuoksuja, ääniä, uutta laulua. Lähestyn aina tilannetta kokonaisvaltaisesti: energeettinen taso, mielen taso, tunnetaso, fyysinen taso. Yhdessä rakennamme uuden tarinan; metsästämme tämän uuden tarinan palasia: sanoja, rohdoksia, parantavia impulsseja, uusia tapoja. Minkä pitää muuttua jotta uusi tarinasi voisi olla rakkaustarina? Tarina jossa rakastat kiertoasi, kohtuasi, vertasi? Mitä ravintoa hedelmällisyytesi kaipaa? Miltä maisema näyttäisi muutoksen jälkeen?

Anu Lampinenkätilö ja akupunktioterapeutti.
Olen Kätilötalo, Akupunktiotalo ja Heket.
Olen nainen ja kohdullinen, joka edelleen intohimoisesti etsii vastauksia kysymykseen miksi.
Olen koko aikuisen elämäni tehnyt töitä naiseuden, naisten ja synnyttäjien parissa kätilönä. Kysymys miksi on saanut minut perehtymään elimistön fysiologiaan sekä vaihtoehtoisiin ja holistisiin menetelmiin, jotka ohjaavat itsehoitoon ja antavat voiman takaisin subjektille vs. lääkärille.
Akupunktioterapeuttina olen perehtynyt erityisesti naisten seksuaaliterveyteen: Hoidan akupunktiolla lapsesta haaveilevia, lapsettomuudesta kärsiviä, raskaus- synnytys- sekä lapsivuodevaivoja. Enenevässä määrin myös kuukautisvaivoja, PCO:ta, endometrioosia ja vaihdevuosien ongelmia.


Mihin kurssi pohjautuu?

Kurssi pohjautuu tietoon ja kokemuksiin mitä kurssin vetäjät ovat vuosien aikana keränneet. Tieto on koottu eri lähteistä; tutkimuksista, kirjallisuudesta, ja koulutuksista. Harjoitusten yhteydessä menetelmän kehittäjä on aina mainittu ellemme ole itse kehittäneet kyseistä harjoitusta.


Kurssin sisältö 

Ensimmäinen osio 8.2.21 Johdanto ja valmistelu 
 • Esitietolomake jonka avulla kartoitat omaa tilannettasi.
 • Video: Miksi kuukautiskiertoa kannattaa seurata? Eri tapoja seurata kiertoa.
 • Harjoitus: Intentio
 • Harjoitus: Rajoittavien ajatusten purku.

Toinen osio 15.2.21 Hedelmällisyyden anatomia 
 • Videoluento + PDF: Naisen hedelmällisyys; Miehen hedelmällisyys.
 • Harjoitus: Löydä oma anatomiasi.
 • Teksti: Oletko juuri lopettanut hormonaalisen ehkäisyn?
Kolmas osio: 1.3.21 Terve kuukautiskierto 
 • Videoluento + PDF: Terve kuukautiskierto on kaiken A ja O. Ovulaation tunnistaminen.
 • Videoluento + PDF: Mitä kuukautiset kertovat terveydestä?
 • Harjoitus: Liman ja kohdunsuun seuranta.
Neljäs osio: 15.3.21 Ravitse hedelmällisyyttäsi 
 • Videoluento + PDF x 2: Ruokavalio hedelmällisyyden tukena.
 • Harjoitus: Suhde ruokaan.
 • Resepti: Hedelmällisyyssmoothie.
Viides osio: 29.3.21 Ihanat yrtit 
 • Videoluento + PDF: Hedelmällisyyttä tukevat ravintolisät.
 • Videoluento + PDF: Hedelmällisyysyrttejä naisille ja miehille.
 • Resepti: Hedelmällisyystee.
Kuudes osio: 12.4.21 Elämäntapa, seksi ja kiinalainen lääketiede 
 • Videoluento + PDF: Seksuaalisuus ja seksin ilot.
 • Videoluento + PDF: Luonnon valo & uni; liikunta; keho-mieli yhteys.
 • Videoluento + PDF: Kiinalainen lääketiede apuna hedelmällisyyden itsehoidossa.
 • Harjoitus: Kohtuhengitys.
 • Harjoitus: Sanoilla on valtaa.
 • Harjoitus: Mitä olen oppinut? Sukupuu -kirjoitusharjoitus.
Seitsemäs osio viikolla 17 Livevideo 
Klo 18:30-20 Livevideo Zoom-alustalla.
Kurssin vetäjät vastaavat kysymyksiin. Voit lähettää kysymyksiä etukäteen. On mahdollista esittää kysymyksiä myös session aikana. Nauhoitus lähetetään jälkikäteen.

Kahdeksas osio 10.3.21 Reflektio ja lopetus
Reflektio: Mikä on muuttunut kolmessa kuukaudessa? Miltä kuukautiskierto näyttää nyt? Miltä se näytti kun aloitit kurssin? Palaa esitietolomakkeeseen ja pohdi tilannettasi nyt. Tätä ei tarvitse palauttaa, mutta mielellämme otamme vastaan mitä haluat jakaa.

Hinta ja maksutapa

Peruskurssi
Peruskurssin kokonaishinta on 247€. Varaushinta on 47€. Varauksen maksettuasi saat loppulaskun 200€, joka tulee olla maksettuna 24.1.21 mennessä. Varaa paikkasi. 
Kurssi Plus
Jos kaipaat enemmän, niin voit tilata Kurssi Plus -paketin, johon kuuluu kurssin lisäksi 90 min yksilövastaanotto joko Anun tai Alessandran vastaanottolle. Anu ottaa vastaan Helsingissä Akuunktiotalolla ja Alessandra Paraisilla Terapiakulmassa sekä kerran kuukaudessa Helsingissä.
Kurssi Plus kokonaishinta on 337€. Varaushinta on 47€. Varauksen maksettuasi saat loppulaskun 290€, joka tulee olla maksettuna 2.1.20 mennessä. Varaa paikkasi. 
Kurssi+hoitosarja -paketti
Jos tiedät, että tarvitset enemmän henkilökohtaista ohjausta ja hoitoa, niin voit tilata Kurssi+hoitosarja -paketin, johon kuuluu kurssin lisäksi 3 hoitokertaa: 1 x 90 min & 2 x 60 min joko Anun tai Alessandran vastaanottolle. Anu ottaa vastaan Helsingissä Akuunktiotalolla ja Alessandra Paraisilla Terapiakulmassa sekä kerran kuukaudessa Helsingissä. Paketti tulee halvemmaksi kuin erikseen ostettuna. Hoitosarja tukee kurssilla opittuja asioita sekä räätälöi hoidon juuri sinulle, itsehoitosi lisäksi.
Kurssi+ hoitosarjan kokonaishinta on 459€. Varaushinta on 47€. Varauksen maksettuasi saat loppulaskun 422€, joka tulee olla maksettuna 8.1.20 mennessä. Varaa paikkasi. 
Kurssin vetäjinä:
Alessandra Sarelin, fytoterapeutti/luontaishoitaja. Lue lisää Labyrinth doulan sivulta.
Anu Lampinen, kätilö ja akupunktioterapeutti. Lue lisää Akupunktiotalon sivulta.

btf

tilaa uutiskirje – ja saat lisää tietoa