Luennointi ja konsultointi

Kätilötalon lempeät kätilöt tekevät mielellään yhteistyötä eri tahojen kanssa. Meidät voit kutsua luennoimaan ja pitkää kokemustamme voit hyödyntää konsultointina. Kursseja terveysalan ammattilaisille ja kätilöille voi myös yhdistää luentojen kanssa.

Kätilötalolta saat juuri sinun tarpeisiin sopivan paketin, oli tilaisuus sitten koululle, yritykselle, sairaalalle, pienryhmälle yms. Katso alla mahdollisia aiheita, joista tulemme mielellämme puhumaan. Jos sinulla oli jo jotakin tiettyä mielessä tai sinulla on kysymyksiä ota yhteyttä niin jutellaan tarpeistasi.

Ota yhteyttä

Luennointi ja konsultointi | Kätilötalo

Äitiysterveys

Äidit tarvitsevat hyvää hoitoa raskauden aikana, synnytyksessä sekä synnytyksen jälkeen. Keskeinen osa äitiysterveyttä ovat tiedon jakaminen synnytyksen ajoituksesta, ravinnosta, komplikaatioista, perhesuunnittelupalvelut sekä riskien seulonta.

Suomessa neuvolakäynnit ovat osa uuden lapsen elämää heti raskauden alusta mutta köyhissä maissa monilla naisilla ei ole varaa neuvolaan ja haasteita lisäävät pitkät välimatkat, kulkuneuvojen puute sekä se, että äidit eivät pysty jättämään lapsiaan yksin kotiin käynnin ajaksi.

Vaikka äitiys on usein positiivinen ja erittäin tyydyttävä kokemus, liittyy siihen liian monelle kärsimystä, huonoa terveyttä ja jopa kuolemaa. Päivittäin satoja naisia kuolee vielä synnytykseen ja siihen liittyviin komplikaatioihin. Suurin osa kuolemista olisi ennaltaehkäistävissä.

Yli 90% äitiyskuolemista tapahtuu kehitysmaissa, näistä yli 50% Afrikassa Saharan eteläpuolella. Erityisesti nuoret tytöt ovat vaarassa, koska heillä on erittäin suuri riski kuolla tai vammautua pysyvästi synnytyksestä. Nuoren tytön keho ei ole valmis raskauden vaatimiin fyysisiin ponnistuksiin.

Syitä äitien sairastumiseen ja kuolleisuuteen ovat mm. verenvuoto, tulehdus, korkea verenpaine, vaarallinen abortti, AIDS, malaria, synnytykseen liittyvät ja synnytyksen jälkeiset komplikaatiot.Myös fistulat ovat tavallisia kehitysmaissa, koska keisarinleikkausta ei ole saatavilla. Puhdas vesi ja tarvittavat välineet sekä osaava henkilökunta ovat keskeisiä elementtejä, kun äitikuolleisuutta halutaan vähentää.

Globaali terveys

Terveys vaikuttaa ihmisiin kaikkialla ja globaali terveys vaikuttaa meihin kaikkiin. Digitaaliset palvelut muodostavat globaalin verkoston, jossa ihmisillä on mahdollisuus saada yhteys toisiinsa vaikka eivät olisi fyysisesti samassa tilassa; tämä avaa myös mahdollisuuksia kätilölle digitalisoitua.

Miltä globaali terveys näyttää kätilön silmin? Naisten terveys, synnytys, vastasyntyneiden kuolleisuus ja vauvojen terveys ovat olennainen osa koko ihmiskunnan hyvinvointia. Eri maiden lapsipolitiikka ja mahdollisuudet tarjota palveluita naisille ja synnyttäjille vaikuttavat paitsi maiden omaan kansanterveyteen ja talouteen, myös globaaliin terveyteen ja maailmantalouteen.

Johannan kansainvälinen työkokemus avaa ikkunoita eri maailmoihin, joissa terveyspalvelut eivät ole helposti kaikkien saatavilla ja jossa kätilökin tarvitsee kekseliäisyyttä työnsä tekemiseen.

Kätilötyö ja holistinen hoito

Teemme kätilötyötämme kokonaisvaltaisesti ja käytämme kätilöytemme tukena paljon erilaisia hoitoja. Hieronta ja kosketus, gua sha, akupunktio, aromaterapia, vyöhyketerapia, keskustelu, läsnäolo ja teekupponen ovat kaikki keskeisessä osassa työtämme.

Meille kätilö on naisen ja perheen kanssakulkija, joka ei hoida vain yhtä oiretta tai tapahtumaa. Kätilö kulkee syntyvän lapsen matkaa jo raskaudessa ja tulee osaksi perheen elämää hyvin henkilökohtaisella tavalla. Oma kätilö on osa naisen elämää myös muutoksien aikana, jolloin tarjoamme palveluita, jotka tukevat muutokseen ja auttavat selviytymään oireista.

Eri tilanteet ja eri ihmiset tarvitsevat eri asioita eri aikaan; meidän työmme tärkeimpiä työkaluja ovat herkät tuntosarvet, joilla tutkimme ja tulkitsemme tunteita ja mielialaa. Rakkaudellisuus, ystävyys ja kanssavaimous antavat meille hyvän ohjenuoran tarjota oikeaa hoitoa oikeaan aikaan.

Kerromme mielellämme kokonaisvaltaisen työmme lähtökohdista ja motivaatioista, kuinka kätilö on koko naisen hoitaja ja miten toteutamme holistista kätilötyötä käytännössä.

Kätilöys ja yrittäminen

Kerromme mielellämme kokemuksistamme yrittäjyyden maailmaan ja yrittämisestä kätilön näkökulmasta. Yrittäminen on haasteellista mutta myös erittäin palkitsevaa. Kysyntä kasvaa koko ajan henkilökohtaiselle palvelulle, joka nivoutuu saumattomasti yhteen neuvolan ja sairaalan kanssa.

Yrittäjä-kätilön päivät ovat erilaisia kuin sairaalassa työskentelevän kätilön. Yksityinen kätilö pystyy kulkemaan äitien ja perheiden rinnalla eri tavalla kuin sairaalakätilö. Henkilökohtainen suhde, joka alkaa raskausaikana ja jatkuu pitkälle syntymän jälkeen, usein seuraaviinkin raskauksiin ja synnytyksiin, antaa työhön hyvin erilaisen näkökulman kuin sairaalassa työskenteleminen.

Jaamme mielellämme kokemuksia kohtaamistamme haasteista ja kuinka olemme pulmat ratkoneet, puhumme kotisynnytyksestä kätilön näkökulmasta ja lähtökohdista, jotka alunperin innostivat meidät yrittäjä-kätilöiksi.

Isän rooli raskaudessa, synnytyksessä ja vauvan kanssa

Isän kokemus raskaudesta ja oman lapsen syntymästä on erilainen kuin äidin, joka kantaa lasta yhdeksän kuukautta ennen syntymää. Aiheita, joista tulemme mielellämme kertomaan ovat mm.:

  • Isän kokemus ja rooli raskaudessa
  • Aktiivinen isä synnytyksessä
  • Suhteen luominen vauvaan
  • Vauvahieronta
  • Isä, vauva ja kantoliina
  • Seksi synnytyksen jälkeen
  • Uni; sinun ja vauvan
  • Itsestäsi huolehtiminen isänä
  • Isän vastuu, kun äiti imettää
  • Vastasyntyneen hyvinvoinnin ymmärtäminen ja mitä isältä odotetaan

Oletko lukenut jo Kätilötalon tarinan?