Mikä on kätilövastaanotto?

kätilö kotiin

Omalla kätilölläsi ei ole kiire ja keskittyy täysin sinuun ja perheeseesi käynnin aikana.

Kätilövastaanotto on juuri sitä, mitä sana kuvaa: mahdollisuus kätilöllesi ottaa sinut vastaan ja kohdata tarpeesi. Kätilövastaanotolle voit tulla kaikkien raskauteen, synnytykseen ja lapsivuodeaikaan liittyvien kysymystesi ja tarpeittesi kanssa. Kätilövastaanotto on mahdollista toteuttaa myös kotona, kun asut pääkaupunkiseudulla.

Me haluamme auttaa sinua löytämään oman polkusi niin raskaudessa, synnytyksessä kuin vastasyntyneen kanssa. Kätilövastaanotto on täysin sinua varten ja sen sisältö muodostuu sen mukaan, mitä sinä tarvitset ja haluat juuri silloin. Kätilösi kuuntelee ja keskustelee, tukee ja hoitaa. Puhelinneuvontakin voi joskus olla riittävä mutta se on usein myös startti omakätilö-suhteelle.

Kätilövastaanotto täydentää äitiysneuvolaa

Kätilövastaanotto on erinomainen tapa saada todella henkilökohtaista palvelua omalta kätilöltäsi. Kätilövastaanotot voit varata täydentämään äitiysneuvolakäyntejäsi. Kätilön käyntiin voivat muutkin perheenjäsenet osallistua ja voitte rauhassa istua ja keskustella niistä aiheista, jotka askarruttavat teekupposen äärellä. Esimerkiksi kätilön kotikäynti on loistava tapa antaa sisaruksille mahdollisuus osallistua raskauden seurantaan ja suuntaamaan ajatuksia tulevaan vauvaan.

 

Kätilövastaanotto täydentää lapsivuodeosastoa

 

Kun lähdet nopeasti pois sairaalasta, voit tarvita apua ja neuvoja kotonakin. Voimme tulla käymään myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ette jää yksin huolien kanssa.

Yhden käyntikerran rauhallinen ”kotilapsivuodeosasto” käynti voi hälventää monenlaista huolta. Tapaamiseen voi kuulua imetysasentojen virittelyä kotisohvalla tai jos haluatte vauvan kylvetysopetusta rauhassa. Kolmen kerran kotilapsivuodeosasto -paketti takaa hoidon jatkuvuuden, eli tutun kätilön käynnit esim maidonnousun ongelmissa. Molempiin paketteihin kuuluu, että saat kätilön kiinni puhelimella ja pikaviestipalveluilla 24/7.

Kätilövastaanotot

Tarjoamme sinulle henkilökohtaisia vastaanottoja Kätilötalolla Töölössä ja kätilön kotikäyntejä luonasi; voit siis valita itsellesi sopivimman tavan tavata kätilösi. Akupunktiota on tarjolla kokonaisvaltaisena hoitomuotona moniin vaivoihin ja se on käytössä tukena myös muissa kätilöhoidoissa.

Kotilapsivuodeosasto

Kiireetön käynti          sis.  24/7-puhelinpäivystys      hinta 200€ (sis. matkat)

Kiireetön käynti x 3    sis. 24/7 -puhelinpäivystys      hinta 500€ (sis.matkat)

Katilokaynti_1

Tapaa kätilösi raskauden aikana

Raskausaikana voit tulla Kätilötalolle joko yksin tai synnytyskumppanisi kanssa. Ensimmäinen synnytys voi olla vielä edessä ja tuntematon herättää monenlaisia ajatuksia ja fyysisiä tuntemuksia. Lempeät kätilöt kannustavat ja tukevat sinua monen vuoden kokemuksella varmasti ja lempeästi.

Synnytyspelot ja huono aiempi synnytyskokemus tarvitsee myös huomiota ja työstämistä hyvissä ajoin ennen seuraavaa synnytystä. On kovin tärkeää löytää omat voimavarat ja synnyttämisen ilo – oma kätilö voi olla osa matkaa sen löytämiseen.

Kätilövastaanoton sisältö muotoutuu toiveittesi mukaan. Se voi olla:

  • Keskustelua ja opastusta jostain tietystä asiasta: miksi edellisessä synnytyksessä tehtiin jotain, miten vältän repeämistä, miten pärjään kotona supistusten kanssa, ovatko rintani hyvät imettämiseen, vauvan kylvetys, akupainannan ja gua-shan käyttäminen synnytyksessä, vesisynnytyksen edut ja mahdollisuudet synnytyssairaalassa yms.
  • Synnytykseen valmentautumista piirtämällä: piirtäminen opettaa sinua kuuntelemaan itseäsi paremmin synnyttäjänä ja löytämään niin alitajunnan toiveita ja pelkoja kuin voimavarojasikin. Menetelmä ei vaadi piirustustaitoja. Voit piirtää itsellesi synnytyslabyrintin, joka voi toimia myös voimatauluna synnytyksessäsi.
  • Pohdintaa kätilön kanssa mahdollisesta kotisynnytyksestä tai omakätilön osallistumisesta avautumisvaiheeseen kotona ja myöhemmin sairaalassa doulana.
  • Rentouttavaa coccyx- ja metamorfoosihierontaa parasympaattista hermostoa aktivoimalla.
  • Synnytyssuunnitelman luomista yhdessä kätilön kanssa: Synnytyssuunnitelma ei takaa synnytyksen kulkua tai kaikkien toiveittesi täyttymistä, mutta se luo voimallisesti suunnan, jota kohti synnytyksessäsi matkaat. Se auttaa myös sairaalakätilöäsi, joka ei tunne sinua entuudestaan, huomioimaan millaisin toivein ja ajatusten kanssa suuntaat kohti lapsesi syntymää.
  • Muuta: sydänäänien kuuntelua, vauvasi tarjonnan ja asennon tarkastusta, verenpaineen seurantaa, lasketun ajan ohittamisen mukanaan tuomien tuntemusten ja turhautumisen käsittelyä yms.