Johanna Sarlio-Nieminen

kätilö johanna sarlio-nieminen kätilötalo

Johanna Sarlio-Nieminen on kätilö, antropologi, WHO:n imetysohjaaja, FM.  Erikoisosaaminen: vyöhyketerapia, akupainanta, gua-sha, synnytykseen valmistautumisen ja aiempien synnytysten tarkastelun tukeminen.

”Läsnäolo, luottamus ja rakkaudellisuus ovat kätilöyteni perusta. Kuljen naisen ja perheen rinnalla kunkin omalla, ainutkertaisella matkallaan ja tavallaan.”

Mitä haluat tietää minusta?

Lue myös haastatteluni Voi Hyvin-lehdessä (5/2009), jossa puhun Afrikassa viettämästäni ajasta ja Ylen tekemä juttu ”Odottava äiti saa doulasta kanssakulkijan”, joka käsittelee työtäni kätilödoulana.

Palveluni ovat saatavilla myös muilla kielillä:

Tjänster finns även på svenska. | Servicios también disponible en español. | Services disponibles en français.

Työkokemus
  • Tammisaaren synnytysosaston kätilö (1997-2010)
  • Kätilöopiston Haikaranpesän kätilö (2010-2013)
  • Väestöliiton seksuaaliterveysprojektin koordinaattori Malawissa, Itä-Afrikassa (2000-2005)
  • Kätilöyrittäjä vuodesta 2011: kätilötyö, kätilödoulaus, kouluttaja, mentori ja luennoitsija
Erityisesti lähellä sydäntäni
  • Raskauden ja synnytyksen normaaliuden ylläpitäminen ja salutogeneettinen hoitoajattelu
  • Raskaus ja synnytys naista ja perhettä muuttavana matkana
  • Monikulttuuriset perheet
  • Kätilö siltana kotikulttuurin ja sairaalakulttuurin välillä
  • Vaihdevuodet syntymänä naiseuden uuteen vaiheeseen.
Yhteystiedot

Puh.: 040-561 2916
S-posti: johanna@katilotalo.fi

Toiminimeni Yebomaman kotisivut ja Facebook sivu.

Polkuni kätilönä

Jokaisella kätilöllä on oma polkunsa, jota pitkin on tullut sinne missä juuri nyt on. Omani alkoi rohkean ja huumorintajuisen kätilö-kummitätini Tuijan (kuva alla) ihailusta. Vaikka en ollut varma kyvystäni löytää itsestäni kätilöltä vaadittavaa kärsivällisyyttä, kätilöys oli toiveammattieni listalla varhain.

Johanna ja Tuija

Antropologian ja uskontotieteen opinnoilla varustettuna opiskelin kärsivällisyyttä, äitiyttä, sitkeyttä ja muuttuvia tilanteita 80 pojan orpokodissa Lesothon vuorilla, eteläisessä Afrikassa 80-luvulla.

yebomama lesotho

Valmistuin Kätilöopistosta kätilöksi , mutta kaihosin kätilöyttä myös sairaalan seinien ulkopuolella, perheiden luona, yhteisöissä. Sain onnekkaasti aloittaa kätilön uran Tammisaaren sairaalan synnytysosastolla, jossa kätilöys ja synnyttäjälähtöisyys oli keskiössä ja kätilötiimi koostui innovatiivista, huumorintajuisista ja taitavista kollegoista.

yebomama kätilö

Lisäoppia synnyttävän naisen ja perheen tukemiseen hain kursseilta ja konferensseista viisailta vaimoilta ja kätilöiltä, joilla oli laaja kokemus synnytyksen erilaisista poluista. Ensimmäinen kohtaaminen ihailemani kätilön, Right Livelihood 2011-palkinnon saajan, Ina May Gaskinin kanssa oli Lontoossa vuonna 2000.

Seurasi vuosia Tammisaaressa kätilönä sekä kätilö-projektikoordinaattorina Malawin maaseudulla…

yebomama africa

…kunnes vuonna 2010 matkasimme Anun kanssa Ina May Gaskinin ja kätilökollegoidensa pitämälle Advanced Midwifery-kurssille. Yebomama sai alkunsa sillä matkalla 🙂

On taas uusien synnytysmatkojen aika. Raskausaika, edellisten synnytysten pohtiminen, tulevaan synnytykseen valmistautuminen ja laskeutuminen, synnytyksen jälkeinen aika ja imetyksen käynnistyminen. Kaikki kuuluu kätilön, kanssakulkijan työhön. Jaan kaikkea mitä olen matkani varrella oppinut ja luotan, että saan oppia synnyttäjiltä, syntyviltä ja perheiltä vielä paljon lisää!