Hyvää kansainvälistä kätilöpäivää!

Kätilöpäivät_1

Pari päivää sitten Kätilötalo palkittiin valtakunnallisilla Kätilöpäivillä vuoden 2016 kehittäjäkätilöksi.

Onnellisina ja kiitollisina.

Tunnustuksen saaminen kollegoilta, omalta heimolta, tuntuu hyvältä ja tärkeältä.

Samalla tunnemme, että osa palkinnosta kuuluu myös niille viisaille naisille, jotka ovat opettaneet meitä. Nuorena kuvittelimme, että ihailemamme kätilöt olivat syntyneet sellaisina. Nyt kätilöksi kasvamisen polku näkyy selvemmin. Edellä kulkevat esikuvat ovat herätelleet meitä aikoinaan siihen, mitä nyt toteutamme.

Rinnallamme kulkee edelleen monta taitavaa, viisasta naista ja kätilöä. Hanna-Mari Aflatuni ja Katja Strandell ovat kulkeneet lähellämme tukena, apuna ja opettajina aivan Kätilötalon syntyajoista asti. Toki jo sitä ennenkin.

Kätilö kasvaa kätilöksi eniten jokaisen naisen ja perheen rinnalla kulkiessa. Onhan nainen oman raskautensa ja synnytyksensä asiantuntija. Osa palkinnosta kuuluu siis myös niille naisille, jotka ovat avanneet toiveitaan, pelkojaan, tuntemuksiaan ja matkaansa. Ne haastavat oppimaan joka kerta.

Olemme jo saavuttaneet enemmän kuin koskaan osasimme unelmoida, muttei vieläkään tunnu valmiilta. Polulla on hyvä kulkea. Sydän täynnä tänään ja mieli valmis oppimaan lisää.

5.5. Kansainvälisen kätilöpäivän teema: Women and Newborns: The Heart of Midwifery

Kätilötalo kätilöt

Comments are closed.